فیلتر






تاچ پد لپ تاپ و کلیک تاچ پد لپ تاپ

جدیدترین هاپربازدیدترین هامحبوب‌‌ترینپرفروش‌ترینارزان‌ترینگران‌ترین
تعداد نمایش 122448
1 2

کار نکردن تاچ پد لپ تاپ یکی از مشکلاتی است که کاربران را هرازگاهی درگیر خود می کند. تاچ پد قطعه ای مستطیل شکل در قسمت پایینی لپ تاپ است که نقش موس را بازی می کند و حساسیت های بسیار بالایی دارد. همه تاچ پد ها در همه لپ تاپ ها با پشتیبانی از مولتی تاچ، با سطحی صاف و دکمه هایی نرم طراحی می شوند. کار نکردن تاچ پد لپ تاپ اختلال و ایرادی است که کاربر را به سمت یک مرکز تعمیر لپ تاپ هدایت می کند.

آموزش حل مشکل کار نکردن تاچ پد لپ تاپ

در این مطلب می‌خواهیم رایج‌ترین روش‌هایی که برای رفع مشکل کار نکردن تاچ‌پد لپ تاپ وجود دارد را به شما آموزش دهیم. اگر بعد از امتحان کردن راهکارهای زیر، باز هم جواب نگرفتید، مشکل شما احتمالاً جدی‌تر است و توصیه می‌کنیم دستگاه را به یک تعمیرکار معتبر نشان دهید.

اولین چیزی که باید بررسی کنید این است که آیا علاوه بر کامپیوتر، سیستم عامل هم پاسخگویی ندارد؟ شاید علت مشکل این است که کامپیوتر فریز شده است، یعنی به هیچ دستوری پاسخ نمی‌دهد. در این صورت تاچ‌پد هم کار نمی‌کند.

برای بررسی این وضعیت دکمه‌ی Num Lock یا Scroll Lock را از روی کیبورد فشار دهید تا ببینید چراغ‌های مربوطه روشن می‌شود یا نه. اگر دستگاه شما چنین قابلیتی دارد و با فشار دادن دکمه‌ها، چراغ خاموش و روشن می‌شود، پس کامپیوترتان فریز نشده است. اگر بعد از چندبار فشار دادن دکمه‌ها، چراغ مذکور در حالت روشن یا خاموش گیر کرد، این یعنی کامپیوتر شما احتمالاً فریز شده است. دستگاه را مجدداً راه‌اندازی کنید تا ببینید مشکل حل می‌شود یا نه.

نکته: علاوه بر این، با فشار دادن دکمه‌ی Windows در کامپیوترهای ویندوزی هم می‌توانید ببینید منوی استارت باز می‌شود یا نه.

دکمه‌ی تاچ‌پد

بعضی از لپ تاپ ها  کنار یا روی خود دکمه یا یک کلید FN دارند که برای فعال و غیرفعال سازی تاچ‌پد استفاده می‌شود. اگر لپتاپ شما این قابلیت را دارد، قبل از این که به مراحل بعدی مطلب بروید، این دکمه‌را امتحان کنید.

 

دستگاه جانبی عامل اختلال عملکرد تاچ پد

برخی از دستگاه‌های USB و PS/2 با وصل شدن به دستگاه به طور خودکار تاچ‌پد را غیرفعال می‌کنند. برای حل مشکل کامپیوتر را خاموش کنید، همه‌ی دستگاه‌های جانبی را از آن جدا نمایید، سپس دوباره دستگاه را روش کنید. اگر با این کار مشکل حل شد، می‌توانید موس را وصل کنید تا با تغییر تنظیمات دستگاه که در بخش بعدی گفته شده مشکل را برطرف نمایید.

 

بررسی تنظیمات موس

نکته: توصیه ما این است که برای یافتن مشکل از طریق راهنماهایی که در این مطلب نوشته شده، از یک موس خارجی USB یا PS/2 یا ترک‌پوینت (TrackPoint) خود لپتاپ (در صورت وجود) استفاده کنید.همان طور که در بخش قبلی گفتیم، بهتر است نگاهی به تنظیمات موس یا تاچ‌پدتان هم بیندازید، زیرا شاید همین تنظیمات باعث از کار افتادن تاچ‌پد شده است. برای دستیابی به تنظیمات موس، مراحل زیر را دنبال کنید.

 

بررسی اختلال تاچ پد برای کاربران ویندوز

۱. با فشار دادن دکمه‌ی Windows به منوی استارت رفته و عبارت change mouse settings را تایپ و Enter کنید.

۲. بعد از این که پنجره‌ی Mouse Properties باز شد، تنظیمات تاچ‌پد را پیدا کنید. این تنظیمات معمولاً در سمت زبانه‌های راست و کنار بخش تنظیمات سخت‌افزار قرار دارد (اسم زبانه‌ها بسته به نوع سازنده‌ی تاچ‌پد فرق می‌کند).

۳. مطمئن شوید که گزینه‌ی Enable touchpad تیک خورده باشد.

۴. سایر تنظیمات را مطابق میل خود تعیین کرده، سپس روی Apply و OK کلیک کنید.

۵. دوباره تاچ‌پد را امتحان کنید.

 

بررسی اختلال عملکرد تاچ پد برای کاربران macOS اپل

۱. از منوی اپل که در بالای صفحه قرار دارد به بخش System Preferences بروید. در مک‌بوک پرو، روی آیکن System Preferences که در پایین صفحه‌ی دسکتاپ قرار دارد کلیک کنید.

۲. در پنجره‌ی System Preferences، روی آیکن Trackpad کلیک کنید تا تنظیمات آن باز شود.

۳. تنظیمات مورد نظر خود را اعمال کنید.

۴. دوباره امتحان کنید ببینید مشکل برطرف شده است یا نه.

 

بررسی Device Manager و به‌روز رسانی درایورها

اگر هنوز هم تاچ‌پد کار نمی‌کند، Device Manager می‌تواند مشکل را با جزئیات برای شما توضیح دهد و در به‌روز کردن درایور سخت‌افزاری آن به شما کمک کند. برای مثال، اگر کنار یک دستگاه علامت تعجب زرد یا علامت ضربدر قرمز وجود دارد، این علامت نشانگر وجود مشکل در نرم‌افزار یا سخت‌افزار دستگاه است. برای پیدا کردن تاچ‌پد از بخش Device Manager مراحل زیر را دنبال کنید.

۱. با فشار دادن دکمه‌ی Windows به منوی استارت رفته و عبارت device manager را تایپ و Enter کنید.

۲. از زیرمجموعه‌ی کامپیوتر خود، روی گزینه‌ی Mice and other pointing devices دو بار کلیک کنید.

۳. تاچ‌پد را پیدا کرده، روی آیکن آن کلیک راست نموده و گزینه‌ی Update Driver Software… را انتخاب کنید.

۴. روی گزینه‌ی Search automatically for updated driver software کلیک و (اگر دستگاه به‌روز نیست) مراحل مربوطه را دنبال کنید.

نکته: با کلیک راست کردن روی تاچ‌پد، بسته به این که وضعیت فعلی دستگاه چگونه است، می‌توانید آن را فعال یا غیرفعال نمایید. اگر غیرفعال است، آن را مجدداً فعال و امتحان کنید. اگر فعال است، آن را غیرفعال و دوباره فعال نمایید. گاهی اوقات دستکاری این تنظیمات باعث راه‌اندازی مجدد تاچ‌پد و حل مشکل می‌شود.

 

بررسی تنظیمات CMOS (BIOS)

مطمئن شوید که تاچ‌پد از بخش تنظیمات CMOS (BIOS) غیرفعال نشده باشد. بعد از وارد شدن به بخش تنظیمات BIOS یا CMOS می‌توانید تنظیمات دستگاه را بررسی کنید تا در صورت غیرفعال بودن آن را دوباره فعال نمایید.

 

خراب بودن فایل‌های سیستم عامل

یکی از علت‌های احتمالی عدم عملکرد صحیح تاچ‌پد، خراب بودن فایل‌های سیستم عامل است. هرچند در صورت خراب بودن فایل‌های سیستم با مشکلات دیگری هم روبرو می‌شوید، اما این احتمال می‌تواند به از کار افتادن تاچ‌پد هم منجر شود.برای حل این ایراد یا باید دستگاه را به یک نقطه‌ی زمانی قبل‌تر، زمانی که تاچ‌پد سالم بوده برگردانید، یا سیستم عامل را تعمیر کنید. برای تعمیر سیستم عامل، باید به پارتیشن‌های بازگردانی سیستم یا دیسک نصب ویندوز دسترسی داشته باشید.

 

نتیجه نگرفتید؟

در نهایت، اگر تاچ‌پد همچنان مشکل دارد یا کلاً کار نمی‌کند، احتمال دارد که ایراد سخت‌افزاری باشد. برای دریافت کمک‌های بیشتر با نمایندگی شرکت سازنده یا یک تعمیرکار معتبر تماس بگیرید. شاید لازم باشد که خود تاچ‌پد یا قطعه‌ای دیگر تعویض شود. اگر تاچ‌پد درست نمی‌شود، می‌توانید از یک موس جانبی دیگر استفاده کنید. هم چنین ما در فروشگاه پارت لپ با در اختیار داشتن تعمیر کاران چیره دست و تاچ پد انواع لپ تاپ های صنعتی میتوانیم در این زمینه به شما کمک کنیم. کافیست با تیم فروش پارت لپ تماس بگیرید. ما شما را راهنمایی خواهیم کرد.