فیلتر






درایو نوری کامپیوتر | DVD ROM | DVD Writer

جدیدترین هاپربازدیدترین هامحبوب‌‌ترینپرفروش‌ترینارزان‌ترینگران‌ترین
تعداد نمایش 122448

امروزه با پیشرفت چشمگیر فناوری در زمینه ذخیره سازی اطلاعات ، حافظه های نوری قدیمی ، تقریبا از چرخه اطلاعاتی خارج شده اند ، اما این موضوع به این معنا نیست که دیگر هیچ کاربری ، از روش ذخیره سازی اطلاعات با استفاده از درایو نوری استفاده نمی کند . به عنوان مثال ، اگر برای تصویر برداری پزشکی به مرکز مربوطه مراجعه نمایید ، به جای نسخه کاغذی یا کلیشه تصاویر ، یک سی دی یا دی وی دی ، حاوی تصاویر به شما تحویل داده خواهد شد . این روش ، علاوه بر کیفیت بالاتر نسبت به چاپ ، موجب افزایش عمر داده های تصویری و کاهش احتمال از دست رفتن آنها نیز می گردد .
زمان زیادی از فراگیر شدن حافظه های قابل حمل مانند هارد اکسترنال یا فلش مموری نمی گذرد ، به همین دلیل ، کاربران بسیاری هستند که بخشی از خاطرات گذشته یا پروژه های قدیمی شان را روی دیسک های نوری ذخیره کرده اند . بخشی از آثار هنری هم وجود دارند که نسخه دیجیتالی نداشته و صرفا روی حافظه نوری ارائه شده اند . بنابراین ، اگر صرفا قصد داشته باشید در این دوران ، اطلاعات ذخیره شده را بازیابی نمایید می توانید با هزینه نه چندان بالا ، یک CD / DVD ROM تهیه نمایید تا حداقل قادر به مرور اطلاعات گذشته خود باشید ، اما برای آن دسته از کاربرانی که از سیستم کامپیوتری خود همچنان برای ذخیره سازی اطلاعات روی حافظه نوری استفاده می نمایند ، پیشنهاد می کنیم که از دی وی دی رایتر استفاده نمایند . با پارت لپ همراه باشید تا با انواع درایو های نوری ، بیشتر آشنا گردید .

  

درایو نوری چیست ؟

  
در دنیای واقعی ، کلمه نور به قابلیت دیدن هر آنچه که مادیست بازمی گردد ، اما در دنیای کامپیوتر ، نور ، به قابلیت لیزر داخل درایو نوری باز می گردد که به قدرت خواندن / نوشتن اطلاعات از / روی CD / DVD اشاره دارد . اطلاعات ، توسط لیزر ، به صورت فرورفتگی و برآمدگی زیر لایه ای پلاستیکی ثبت می گردد . درایو های نوری به طور کلی به پنج دسته تقسیم می شوند : سی دی رام ، سی رایتر ، دی وی دی رام ، دی وی دی رایتر و بلوری .

 

سی دی رام (CD ROM)

 
سی دی ها ، اولین نسل حافظه های نوری بودند که برای کامپیوترهای شخصی ارائه شدند . اطلاعاتی که روی سی دی ها ذخیره می شدند ، غالبا فایل های موسیقی ، اطلاعات شخصی و یا اطلاعات نصب نرم افزار بودند . درایو سی دی رام (CD ROM) ، درایوی است که صرفا قادر به خواندن اطلاعات از روی CD-DA (فایل موسیقی) ، CD-ROM (فایل اطلاعاتی) و CD-R/CD-RW می باشد . ظرفیت CD ، حدود 700 مگابایت است .

 

سی دی رایتر (CD Writer)

 
CD-R/CD-RW ، درایوی نوری است که معمولا به نام سی دی رایتر ، سی دی رکوردر یا سی دی برنر نیز شناخته می شود . این نوع درایو نوری قادر است فراتر از توانایی درایو نوری سی دی رام ظاهر شود ؛ این درایو نوری کامپیوتری ، علاوه بر اینکه قادر است اطلاعات موجود روی انواع حافظه های نوری CD را بخواند ، می تواند اطلاعات را بر روی سی دی خام ( CD-R و CD-RW ) نیز ثبت نماید . منظور از RW ، قابلیت بازنویسی اطلاعات روی سی دی یا دی وی دی است .

 

درایو دی وی دی رام (DVD ROM)

 
با نوآوری در فناوری ساخت سی دی ، دی وی دی ها ساخته شدند . دی وی دی ها ، علاوه بر ظرفیت بیشتر ، کارکرد بهتری نیز دارند . دی وی دی رام کامپیوتر ، قادر است دیسک های نوری با فرمت های CD-DA ، CD-ROM و CD-R/RW را بازخوانی نماید . اما به هرحال قدرت اصلی این نوع درایو در باز خوانی اطلاعات از دی وی دی هاست . دی وی دی رام ، قادر است اطلاعات ثبت شده روی DVD-Video ، DVD-ROM و DVD-Audio را بخواند .

 

دی وی دی رایتر (DVD Writer)

 
دی وی دی رایتر ها ، قادرند اطلاعات تمام فرمت های سی دی و دی وی دی را بازخوانی نموده و اطلاعات جدید را روی این حافظه های نوری بنویسند ؛ بنابراین محدودیتی در استفاده از سی دی یا دی وی دی نخواهید داشت . تمام دی وی دی رایترها ، قادرند اطلاعات را روی DVD+R ، DVD+RW ، DVD-R و DVD-RW بنویسند . بسیاری از انواع دی وی دی رایترها ، قادرند بدون هیچ مشکلی ، اطلاعات ثبت شده روی دی وی دی های دولایه DVD+R DL DVD-R/DL را نیز بازخوانی نموده و اطلاعات جدید را نیز ثبت نمایند . دی وی دی های دو لایه ، از حداکثر ظرفیت 8.5 گیگابایت برخوردارند که تقریبا دو برابر ظرفیت دی وی دی های تک لایه معمولی است .

 

درایو نوری بلوری

 
درایو نوری بلوری ، جدیدترین نسل درایوهای نوری هستند . درایو نوری بلوری ، برای ذخیره محتوای تصویری با کیفیت بالا استفاده می شود . این محتوای تصویری ، قابلیت نمایش در مانیتورهای با کیفیت بالا را دارد . دیسک های بلوری ، از ظرفیت بسیار بالایی برخوردارند ؛ دیسک های بلوری یک طرفه از 25 گیگابایت و دیسک های دوطرفه بلوری از 50 گیگابایت ظرفیت برخوردارند .

 

سنجش سرعت خواندن / نوشتن درایوهای نوری

 
اگر دقت کرده باشید ، سرعت خواندن / نوشتن در دی و دی یا سی دی ها با ترکیبی از یک عدد و حرف X بیان می شود . حرف X بیانگر یک عدد ثابت ( سرعت پایه ) در زمینه خواندن / نوشتن اطلاعات روی حافظه نوری است . این رقم در خواندن اطلاعات از سی دی برابر با 150 کیلوبایت در ثانیه ، برای دی وی دی 1385 کیلوبایت در ثانیه و برای دیسک بلوری برابر با 4500 کیلوبایت بر ثانیه است . بنابراین اگر سرعت خواندن دی وی دی ، برای یک دی وی دی رایتر ، 8X باشد ، باید حاصلضرب رقم ثابت X را با عدد مجاورش محاسبه کرده تا سرعت عملیات مورد بحث محاسبه گردد . البته باید این نکته را نیز در نظر داشت که سرعت خواندن اطلاعات همیشه یا بیشتر یا برابر با سرعت نوشتن اطلاعات است . این تفاوت سرعت به دلیل روال انتقال اطلاعات از سیستم کامپیوتری به دستگاه جانبی و طولانی تر بودن فرایند ثبت اطلاعات است .

  

بافر دی وی دی رایتر

 

بافر ، حافظه ای موقت است که وظیفه نگهداری اطلاعات پردازش شده را بر عهده دارد . علت وجود بافر ، عدم هماهنگی سرعت پردازنده با سایر قطعات از جمله حافظه اصلی و دستگاه های جانبی مانند پرینتر و درایو نوری است . پردازنده اصلی ، با سرعت بالا ، اطلاعات پردازش شده را به بافر ارسال می کند تا درایو نوری اینترنال ، با سرعت متناسب خود ، به آنها رسیدگی نماید یا بالعکس . در زمینه کار با حافظه ها ، خصوصا حافظه های نوری که ذاتا سرعت پردازشی و تعاملی پایینی دارند ، بافری با ظرفیت بالا ، قطعا کمک کننده خواهد بود . به همین دلیل ، امروزه با استفاده از بافرهایی با ظرفیتی در حد مگابایت ، کارها پیش می رود .

 

انتخاب بهترین درایو نوری

  
عواملی که بایستی در خرید درایو نوری در نظر داشته باشید را بالاتر به تفضیل بیان کردیم ، اما ممکن است باز هم در انتخاب نوع درایو نوری کامپیوتر خود دچار تردید شوید . قطعا در زمانه ای که دی وی دی رایتر کامپیوتر از توانمندی کافی برای کار با سی دی و دی وی دی به صورت توامان برخوردار است ، حتی فکر کردن به گزینه درایو سی دی بیهوده است . بنابراین بهتر است این موضوع را در نظر بگیرید که آیا صرفا قصد دارید اطلاعات روی درایو نوری را مرور کنید یا قصد دارید بعدها همچنان اطلاعات خود روی این حافظه نوری ثبت نمایید ؟ در پاسخ به این سوال ، سطح نیاز شما مشخص خواهد شد و پیشنهاد عاقلانه خرید دی وی دی رایتر است تا یک درایو نوری تمام عیار با امکانت کامل را در اختیار داشته باشید ؛ اما اگر قیمت دی وی دی رایتر به حدی بالاست که خرید آن برای تان صرفه ندارد ، می توانید با خرید دی وی دی رام ، صرفا مطالب ثبت شده روی دی وی دی ها را مرور نمایید . اما از آنجایی که قیمت درایو نوری که کارش صرفا خواندن داده ها از حافظه نوری است ، تفاوت چشمگیری با درایو نوری خواننده / نویسنده ندارد ، بهتر است در تصمیم خود تجدید نظر فرمایید ؛ به هر حال ممکن است روزی تصمیم بگیرید که داده ای را ازین روش به دستگاهی قدیمی تر منتقل نمایید و در آن زمان به قدرت نوشتن این درایو نوری نیاز پیدا خواهید کرد .