هارد لپ تاپ و باکس هارد لپ تاپ
نگهداری اطلاعات و نصب برنامه ها روی لپ تاپ ، نیاز به فضای ذخیره سازی به نام حافظه داخلی لپ تاپ (هارد لپ تاپ) دارد . حافظه اصلی کامپیوترها در در دو نوع هارد دیسک HDD و حافظه SSD ارائه می شود .
هارد دیسک HDD
حافظه پرظرفیت HDD ، دریایی از فضای ذخیره سازی را درون خود جای داده است ؛ هارد دیسک HDD ، قدیمی ترین نوع حافظه برای ذخیره سازی اطلاعات در کامپیوتر است . هارد دیسک HDD لپ تاپی از سایز 2.5 اینچی برخوردار است و از مکانیزم مکانیکی برای ثبت اطلاعات استفاده می نماید . هارد دیسک HDD برای ذخیره سازی اطلاعات دارای یک دیسک گردان یا پلاتر است که با استفاده از گردش هد بر روی آن ، اطلاعات ثبت و خوانده می شود . سرعت هارد دیسک HDD ، با سرعت گردش دیسک سنجیده می شود . دیسک های HDD با 5400 الی 15000 دور در دقیقه می چرخند ، بنابراین پیش از خرید هارد لپ تاپ حتما این نکته را در نظر داشته باشید که چه هاردی و با چه سرعتی ( RPM ) برای سیستم خود نیاز دارید . همچنین ظرفیت ذخیره سازی نیز عامل مهم دیگری برای بهبود کارکرد لپ تاپ شما خواهد بود .
با توجه به اینکه برای ثبت و حذف اطلاعات نیاز به تکرار عملیات نوری است ، بسته به نوع استفاده ، هارد لپ تاپ دچار مشکل شده و سرعت بارگذاری فایل ها و برنامه ها به میزان قابل توجه ای افزایش می یابد . همچنین اگر هرکدام از بخش های هد یا دیسک دچار مشکل شوند ، روند ثبت و دسترسی به اطلاعات با اختلال روبرو می گردد .
حافظه پرسرعت SSD
حافظه پرسرعت SSD ، از روش های الکترونیکی برای درج ، حذف یا خواندن اطلاعات استفاده می نماید . مکانیزم ذخیره سازی اطلاعات در این نوع حافظه همانند حافظه فلش است . حافظه SSD ، شبکه ای از سلول های NAND است . این شبکه ها ، اصطلاحا بلاک نام دارند . هر بلاک ، ظرفیت ذخیره سازی اطلاعات با حجم 256 کیلوبایت تا 4 مگابایت را داراست . آدرس دقیق هرکدام از بلاک ها از طریق کنترلر SSD ذخیره شده است . به همین دلیل سیستم عامل برای دسترسی به فایل ها ، نیاز به صرف زمان زیادی نخواهد داشت . همچنین زمان دسترسی به اطلاعات در این نوع حافظه در حد نانوثانیه است و زمان بسیار کمی برای نوشتن / خواندن اطلاعات صرف می گردد .
از آنجایی که حافظه های پرسرعت SSD به دلیل ساختار پیشرفته تر ، انرژی کمتری را صرف عملیات ثبت ، جستجو و حذف اطلاعات می کند ، مناسبت بیشتری با دستگاه های قابل حمل مانند لپ تاپ ها دارند . همچنین در اثر شوک هایی همچون افتادن لپ تاپ نیز دیتای کاربران حفظ می گردد .
انواع حافظه SSD
SSDها علاوه بر سرعت بالاتر ، عمر بیشتری نیز نسبت به HDDها داشته و طبعا قیمت بالاتری نیز دارند . جالب است بدانید که اختلاف سرعت دسترسی به اطلاعات نه فقط میان هارد دیسک HDD و حافظه SSD است ؛ بلکه میان انواع حافظه SSD نیز اختلاف سرعت مشاهده می شود . به طور کلی حافظه های SSD به دو نوع کلی mSATA و SSD M2 تقسیم بندی می شوند . SSD mSATA با استفاده از رابط قدیمی که برای هارد دیسک HDD نیز قابل استفاده است به مادربورد متصل می گردد و نسبت به حافظه SSD M2 سرعت پایین تری دارد . SSD M2 با استفاده از رابط نسل جدید PCIe به بورد اصلی متصل شده و به دلیل برخورداری از پهنای باند بالاتر و تاخیر پایین تر ، سرعت فوق العاده ای را در کار با این نوع حافظه داخلی لپ تاپ تجربه خواهید کرد .
باکس هارد لپ تاپ
اگر قصد دارید هارد دیسک HDD لپ تاپ خود را به حافظه پرسرعت SSD ارتقاء دهید یا ظرفیت هارد لپ تاپ خود را ارتقاء دهید ، می توانید همچنان از هارد لپ تاپ قدیمی خود به عنوان حافظه جانبی استفاده نمایید ؛ کافیست با استفاده از یک باکس محافظ ، ظرفیت عظیمی از فیلم ها ، موسیقی ، آموزش و ... را روی آن ذخیره نمایید .
خرید آنلاین هارد لپ تاپ
برای خرید هارد لپ تاپ یا حافظه پرسرعت برای لپ تاپ ، کافیست پس از مشخص نمودن نیاز خود ، به فروشگاه معتبر تامین قطعات کامپیوتری پارت لپ مراجعه نموده و بدون از دست دادن زمان برای پیدا کردن کالای باکیفیت با بهترین قیمت ، صرفا به سفارش هارد لپ تاپی مورد نظر خود بپردازید .