فیلتر






مادربرد لپ تاپ

جدیدترین هاپربازدیدترین هامحبوب‌‌ترینپرفروش‌ترینارزان‌ترینگران‌ترین
تعداد نمایش 122448
1 2

پایه ای ترین قطعه کامپیوتر ، مادربورد یا بورد اصلی نام دارد . مادربورد کامپیوتر ، قطعه ای است که پایه نصب و ارتباط قطعات پردازشی ، حافظه های اصلی و رم می باشد . اگر پردازنده کامپیوتر ، از نظر درجه اهمیت ، مغز محاسباتی کامپیوتر شناخته شود ، مادربورد به مثابه قلب یک سیستم کامپیوتری است که در صورت بروز مشکل ، ارتباط بخش های مختلف با هم دچار اختلال می شود . مادربورد کامپیوتر یا لپ تاپ در واقع یک بورد مدار پرینت شده توسط دستگاه های اتوماتیک است که به تقسیم انرژی برق بین قطعات می پردازد و با استفاده از مدارهای داخلی ، ارتباط بین پردازنده ، رم ، کارت گرافیک و سایر قطعات را فراهم می گرداند . اما همانطور که احتمالا تاکنون متوجه شده اید ، برای کامپیوترهای مختلف ، مادربوردهایی در سایزهای مختلف وجود دارند . همچنین تمام پردازنده ها و رم های موجود در بازار نیز قابلیت نصب روی تمام مادربوردها را ندارند . در نتیجه هنگام خرید ، حتما این نکته را در نظر داشته باشید که برای لپ تاپ به دنبال مادربورد هستید یا برای کیس . مادربوردها در فرم های مختلف ارائه می شوند و در هر فرم ساختاری ، نوع بورد ، ابعاد آن ، میزان انرژی مصرفی ، تعداد پورت های فابریک و ... مشخص می شود . به عنوان مثال یک مادربورد با سایز کامل ، تعداد پورت های PCIe بیشتری را نسبت به مادربوردی با فرم Mini-ATX ارائه می کند .

  

انواع فرم های مادربورد

  
مادربوردهای اولیه با فرم ATX ارائه می شدند که نسبت به مادربورد کامپیوترهای امروزی سایز بزرگتری داشتند . با ورود مادربوردهای ATX به بازار ، برای نصب کارت های expansion نیازی به استفاده از riser card نبود . همچنین با این مادربورد بود که رابط های 20 پین تامین انرژی معرفی شدند . مادربوردهای Micro-ATX که برای لپ تاپ ها ارائه شده بودند ، در واقع به هدف کاهش هزینه ها و به تبع آن کاهش امکاناتی همچون تعداد پورت های کامپیوتر قابل حمل ساخته شدند . مادربوردهای ATX ، محبوب ترین نوع بین انواع فرم های مادربورد است .
مادربوردهای LPX و Mini-LPX که در کیس ها و لپ تاپ های خاص تر دیده می شوند ، با سایزی کوچک تر ارائه شدند و از نظر ترکیب صدا و ویدئو اندکی دارای ضعف هستند . علاوه بر ضعف سیستم خنک کننده ، ارتقاء قطعات این مادربورد سخت تر از مادربوردی همچون ATX است .
مادربوردهای Mini-ITX ، از ابعادی برابر با 17*17 سانتی متر مربع برخوردار است . این مادربورد ، مصرف انرژی نسبتا پایینی دارد و از فن برای خنک سازی سیستم استفاده نمی کند ؛ بنابراین گزینه بسیار مناسبی برای کامپیوترهای مدارس ، کتابخانه ها و مراکز فرهنگی است . این مادربورد کارا می تواند به جای مادربوردهای ATX و Micro-ATX نیز به کار رود .
مادربورد NLX نسخه بهبود یافته مادربورد LPX است که ایرادات موجود در پشتیبانی از ماژول های حافظه و کارت ویدئو را رفع کرده است . امروزه ، استفاده ازمادربورد NLX به جای LPX رواج پیدا کرده است . مادربورد BTX نیز نسخه بهبود یافته مادربوردهای ATX می باشد .

 

مادربورد مناسب برای لپ تاپ

  

بدیهی است که استفاده از مادربوردهای فول سایز ، برای لپ تاپ های و کامپیوترهای قابل حمل امکان پذیر نمی باشد ، بنابراین برای لپ تاپ ها باید فرم های Micro-ATX یا Mini-ITX استفاده نمود . بنابراین پیش از خرید مادربورد برای لپ تاپ خود ، حتما از سازگاری آن با کامپیوتر خود اطمینان کسب نمایید . برای این کار ، بهترین راه استفاده از دستورات محیط CMD و بررسی اطلاعات سخت افزاری از طریق سیستم عامل است ؛ اما اگر لپ تاپ شما دچار مشکل شده باشد ، بهتر است وبسایت شرکت سازنده را بررسی نموده و متناسب با مدل لپ تاپ خود اقدام به خرید مدل و فرم مادربورد متناسب نمایید .

  

مشکلات رایج در مادربوردها

  
همانطور که می دانید هیچ قطعه کامپیوتری تا ابد مانند روز اول باقی نمی ماند ؛ اما برخی قطعات با رسیدگی دوره ای حتی طولانی تر از عمر تخمینی خود به کار ادامه می دهند . بسیاری از مشکلات کامپیوتری ، پیش از وقوع حادثه اصلی ، نشانه های واضحی را از خود بروز می دهند که در صورت توجه به آنها ، هزینه تعمیرات به شدت پایین تر خواهد بود . در ادامه به معرفی برخی از این نشنانه ها می پردازیم .

  

1- آسیب فیزیکی

هرگز مادربورد یک کامپیوتر روشن را دستکاری نکنید . برای مشاهده و حتی لمس یک قطعه نیز حتما از خاموش بودن سیستم کامپیوتری اطمینان حاصل نمایید . آسیب هایی از قبیل ترازیستورهای سوخته یا مدارهای خراب که معمولا با نشانه ای همچون بوی سوختگی بروز می کنند ، اگر در اسرع وقت تعمیر و یا تعویض نشوند ، می توانند موجب بروز مشکلات اساسی گردند .

2- فریز شدن سیستم


اگر در میان کار ، سیستم بارها از کار بیفتد و با تغییر سیستم عامل نیز مشکل به قوت خود باقی بماند ، بهتر است به سلامت سخت افزاری شک کنید.

3- نمایش صفحه آبی


صفحه آبی زمانی ظاهر می شود که مشکلات سخت افزاری بروز کرده باشد و بهتر است هرچه سریع تر ، لپ تاپ خود را به یک متخصص در زمینه IT نشان دهید .

4- کاهش سرعت


اگر برنامه ها با سرعت پایین تری بارگذاری می شوند یا در حین تایپ ، سرعت نمایش حروف پایین تر است ، بررسی سخت افزاری را حتما در الویت برنامه های خود بگذارید .

5- عدم شناسایی قطعات


این مشکل با نشناختن فلش مموری ، ماوس و ... شروع می شود و به مرور ادامه پیدا می کند . اگر این مشکل بر اثر خرابی مادربورد نباشد ، ممکن است در آینده نه چندان دور ، سلامتی آن را نیز تهدید کند .

  

فروش اینترنتی مادربورد لپ تاپ

  
با توجه به اینکه برای خرید تجهیزات کامپیوتری اصل ، باید از اصالت قطعات مطمئن باشید ، بهتر است برای اطمینان بالاتر از فروشگاه های مورد تایید به خرید این قطعات تخصصی بپردازید . فروشگاه اینترنتی پارت لپ با سابقه درخشان در تامین قطعات کامپیوتری اصل ، چندیدن سال است که در میان افراد متخصص جایگاه بالایی یافته است .